Prjamyje zarubežnyje kapitalovloženija. Tendencii mirovogo ekonomičeskogo razvitija. - Gnatovskaja, N.
V posledných rokoch nastali v medzinárodnom pohybe kapitálov veľké zmeny: tempá prírastkov priamych zahraničných investícií prevýšili tempá prírastkov vývozov a dovozov tovarov, zmenilo sa smerovanie zahraničných investícií, zmenila sa úloha i charakter investícií do rozvojových krajín, niektoré z ich sa stali investormi, znížila sa úloha rozvojových krajín ako príjemcu investícií. Východná Európa sa stáva nádejnou oblasťou zahraničných investícií.