Rasčety v torgovo-ekonomičeskich svjazach SSSR so stranami Vostočnoj Jevropy. - Šamraj, Ju
Prechod na platobný styk vo voľne zmeniteľných menách medzi ZSSR a krajinami východnej Európy a jeho dôsledky. Mechanizmus pôsobenia národných mien. Mnohostranný valutový klíring a možnosti jeho uplatnenia. Voľný výber systému vzájomných platieb medzi obchodnými partnermi.