Vnešneekonomičeskaja strategija SSSR vo vzaimosvjazannom mire: vybor prioritetov. - Zevin, L.
Názor, že orientovať sovietsku zahraničnú ekonomiku iba na Západ a ignorovať rozvojové krajiny by bolo veľmi nebezpečnou chybou. V mnohých prípadoch špecifické zvláštnosti exportných a importných trhov v "treťom svete" podstatne viac zodpovedajú štruktúre a úrovni sovietskych možností. Ekonomická spolupráca so Západom naráža na veľké ťažkosti. Ich charakteristika.