L'environnement international de la France a l'horizon 2000. - Erkel-Rousse, H.
Stupeň spolupráce medzi štátmi bude hrať rozhodujúcu úlohu pri riešení veľkých mezdinárodných otázok. V Európe je to integrácia na Západe, prechod na Východe a riskantná šanca zjednotenia Nemecka. Dva zdroje medzinárodného napätia sú vyspelé a rozvojové krajiny. Ďalej sú to: dvojitý americký deficit, nemecký a japonský obchodný prebytok, ako aj zadlženosť a rozvoj. Tri scenáre medzinárodnej spolupráce.