Korrupció és hatékonyság. - Csekö, I.
Ekonomická stránka podplácania. Morálne a odborné stránky príjimania a dávania úplatkov. Mikroekonomické otázky úplatkov - výška príjmov, úroveň služieb, závislosť výkonu na očakávanom úplatku atď. Príjmy, ich zdanenie, životná úroveň u tej skupiny obyvateľstva, ktorá očakáva úplatky. Osobná zainteresovanosť na úplatkoch a postoj finančných orgánov.