létszámleépités mint a munkaviszony megszüntetése. - Bagó, J.
Reštrukturalizácia výroby prináša reorganizáciu podnikov, znižovanie stavu pracovníkov. V Maďarsku sa to dotýka najmä pracovníkov v baníctve, strojárstve, potravinárstve a stavebníctve. Technické, právnické a etické hľadisko znižovania počtu pracovníkov, t.j. prepúšťanie pracovníkov. Alternatívy prepustenia pracovníka, starostlivosť o jeho existenciu i po zániku pracovného pomeru. Podpora podnikania zo strany štátu.