Deľba sociálnej pomoci. Písanie pre Verejnú správu. - Gajdošíková, Ľudmila
Návrh Koncepcie sociálnej pomoci v SR, ktorá by sa mala stať programom transformácie doterajšieho systému do nového systému sociálnej pomoci. Odpútanie koncepcie sociálnej pomoci od paternalistického prístupu štátu a od monopolného poskytovania pomoci. Sociálna pomoc ako súčasť sociálneho zabezpečenia. Charakteristika novej koncepcie sociálnej pomoci, princípov na ktorých spočíva organizácia a financovanie sociálnej pomoci.