Ochrana spotřebitele v ČSFR. - Straka, V.
Ochrana spotrebiteľa je integrovanou súčasťou štátnej politiky štátov s trhovou ekonomikou. Z celosvetového hľadiska sú ciele a náplň systému ochrany spotrebiteľa vymedzené príslušnými normatívnymi aktami OSN. Informácia o obsahu Smernice na ochranu spotrebiteľa prijatej Valným zhromaždením OSN v r. 1985. Vymedzenie systému ochrany spotrebiteľa. Charakteristika stavu ochrany spotrebiteľa a jej kodifikácie v ČSFR.