ERASMUS - COMETT - LINGUA.
Vzdelávacie programy Európskeho spoločenstva, financované prevažne Spoločným trhom. Program spolupráce v oblasti vzdelávania v Európe od r. 1974. ERASMUS - európsky program pre študentov vysokých škôl k podnieteniu ich mobility. COMETT - program na spoluprácu univerzít krajín EHS v oblasti technológií, poznávanie a porovnávanie jednotlivých technológií. LINGUA - program EHS pre výučbu jazykov. Finančné krytie jednotlivých programov.