Kulturandschaft versus Naturlandschaft. - Haber, W.
Určovanie ekologických cieľov v rámci priestorového plánovania. Pojem krajiny v súčasných hospodárskych podmienkach. Kultúrne prostredie a prírodné prostredie z ekonomického hľadiska. Ekosystémy kontinentov členené podľa rastu ich ovplyvňovania a využívania človekom a poklesom prirodzených daností.