Shape perserving histopolation using national quadratic splines. - Schmidt, J.W
Úvaha o aproximácii histogramov racionálnymi kvadratickými splajnami, pričom sa uvažujú obmedzenia ako konvexnosť alebo monotónnosť. Odvodenie nutných a postačujúcich podmienok existencie takýchto aproximácií.