Continuum regression: cross-validated sequentially constructed prediction embracing ordinary least squares, partial least squares and principal components regression. - Stone, M.
Otázka konštrukcie regresorov, používaných pri výpočte multiplikatívnej regresie metódou najmenších štvorcov. Poukaz na to, že metóda najmenších štvorcov a metóda hlavných komponentov ležia na dvoch koncoch kontinuálneho spektra.