Synergetický model města. - Vítek, M.
Formulácia matematického modelu mesta pre účely počítačovej simulácie. Model správania sa populácie. Analýza pohybu obyvateľov ku gravitačným centrám. Samoorganizácia ľudského spoločenstva. Modelovanie adaptívnosti a flexibility správania sa. Model mestských okrskov. Poňatie informatizácie spoločnosti.