Hlavní směry a možnosti zapojení zahraničního kapitálu do dalšího podnikatelského rozvoje československých podniků a společností. - Hlavica, J.
Analýza variantov, ktoré umožnia prekonať súčasné slabé stránky a negatívne pôsobiace faktory a umožnia uskutočniť perspektívny podnikateľský rozvoj a to: použitie vnútorného kapitálu zdrojov, zapojenie viacerých partnerov podľa diverzifikovaných oblastí podnikania a získanie strategického zahraničného partnera. Vymedzenie prínosov strategického partnera (technologicky silného partnera) pre podnikanie.