Podnik v marketingovom prostredí. - Körmendy, V.
Podnik ako ekonomický subjekt. Charakteristické znaky marketingovo orientovaného podniku: systematické skúmanie potrieb a trhu, stanovenie základnej podnikovej úlohy, vytyčovanie cieľov, realizácia podnikových funkcií, systematické inovovanie podnikových aktivít, optimalizácia podnikateľskej koncepcie, stratégie a taktiky, starostlivosť o spotrebiteľa a trh, kontrola image a postavenia podniku v spoločnosti. Postavenie podniku v marketingovom prostredí.