Prognóza rozvoje podniku. - Halaxa, V.
Rozhodovanie v podmienkach neistoty ohrozuje rozvoj podniku. Impulzy kvantitatívneho a kvalitatívneho rozvoja podniku sú v trhovej ekonomike vyvolávané vnútornou a vonkajšou konkurenciou. Komplexná prognóza rozvoja podniku je zostavená z celého radu vzájomne nadväzujúcich komponentných prognóz.