Ob ekonomičeskoj ocenke effektivnosti upravlenčeskich rešenij. 1. - Radčenko, Ja
Postavenie podniku závisí od kvality rozhodnutí prijímaných orgánmi riadenia a samosprávy. Dôležitým predpokladom je správne posúdenie efektívnosti rozhodnutia, použitie správnej metodiky, kritérií a procedúry výberu variantov rozhodnutí. Analýza procesu výberu rozhodnutí, určenia normatívnych koeficientov ekonomickej efektívnosti a rozlišovania prijatých a realizovaných rozhodnutí (ktoré sa už transformovali do výsledkov činnosti).