Niektoré otázky decentralizácie a divizionalizácie v amerických firmách. - Sedlák, Mikuláš
Postoje k decentralizácii rozhodovania a princípy jej uplatňovania v amerických firmách. Prevládnutie názoru, že decentralizácia je najvhodnejšou formou racionálnej organizácie firiem a kľúčom ich efektívneho fungovania. Decentralizácia umožňuje realizovať konkurenciu vnútri firmy. Formulácia princípov, resp. pravidiel uskutočňovania decentralizácie právomoci.