Jak sa vyrovnat se změnou. - Hawthorne, M.E
Pri predvídaní a plánovaní zmeny môžeme začať preskúmaním celkovej situácie a vzájomných vzťahov jednotlivých prvkov v rámci celkovej štruktúry organizácie. Škála nákladov a zdrojov, ktoré sú nevyhnutné pre zmenu, príp. ktoré možno využiť pre urýchlenie zmeny. Realizácia a stabilizácia zmeny.