Páteř ekonomiky. Železnice a státní dopravní politika. - Ečer, J.
Príčiny vzniku platobnej neschopnosti ČSD (skoro 5 mld Kčs). Opatrenia a programová stratégia železničnej dopravy, ktoré by mali viesť k modernizácii čs. železničnej dopravy, k tomu, aby železnice fungovali ako racionálny subjekt trhového hospodárstva. Úlohy, ktoré treba splniť, aby sa čs. železnice mohli zapojiť do dopravného systému ES. Návrh na zmluvné riešenie vzťahov medzi štátom a železnicou a nutnosť zdokonalenia dopravnej politiky.