Uživatelé účetních informací a jejich informační potřeby. 2. - Fireš, B.
Popis účtovných výkazov. Charakteristika krátkodobých a dlhodobých veriteľov podniku. Vedenie podniku ako hlavný užívateľ účtovných informácií. Ďalšie kategórie používateľov - zákazníci, zamestnanci podniku a ich orgány, vlády a ich orgány. Účtovanie dane zo zisku. Informačné požiadavky konkurenčných podnikov.