Účtovníctvo ako vyučovací predmet na slovenských stredných a vysokých školách ekonomického zamerania. - Rigáňová, Alžbeta
Význam a postavenie účtovníctva ako vyučovaného predmetu. Vymedzenie vývojových etáp účtovníctva a jeho charakteristika. Charakteristika odborného ekonomického školstva a vyučovania účtovníctva. Postavenie stredného a vysokého ekonomického školstva.