ESOP - systém zaměstnaneckého akciového vlastnictví. - Jícha, J.
Systém zamestnaneckého akciového vlastníctva formálne predstavuje akciovú spoločnosť zamestnancov, ktorí vlastnia akcie spoločnosti a disponujú s nimi svojim menom a vo svojom záujme prostredníctvom "spoločenstva". Prechod na systém ESOP v našich podmienkach. Forma oceňovania akcií. Možnosť využitia systému ESOP v privatizačných projektoch.