Combining multilevel sampling plans and personal computers. - Glaccum, J.F
Systematická metodika na previerku procesov spojených s výrobou a kontrolou produkcie. Ide o začlenenie viacúrovňového odberu vzoriek do programu nazvaného systematická technika na sledovanie procesov (SPOT). Uplatnením osobných počítačov umožňuje kontrolu jednotlivých charakteristík dielcov určených na obrábanie, ďalej procesov montáže a požiadaviek na zhodu s normou. Umožňuje aj kontrolu práce operátorov začlenených do programu certifikovaných operátorov (COP).