<The> total-quality health care revolution. - Labovitz, G.H
Celoštátna americká komisia pre akreditáciu zdravotníckych zariadení (JCAHO) udeľujúca t.č. oprávnenia 5600 americkým nemocniciam, sa rozhodla, že tieto zariadenia na udržanie oprávnenia k činnosti budú musieť uplatňovať opatrenia na zavedenie celoštátnych ukazovateľov liečebnej a organizačnej akosti. Odozvou je zavádzanie totálneho riadenia akosti (TQM) v nemocniciach. Popisy uplatnenia a výsledkov systému v niektorých nemocniciach.