TQM - totální řízení akosti. - Umlaufová, M.
Využitie programu totálneho riadenia akosti (TQM) pri zásadnej zmene filozofie riadenia a podnikovej kultúry. Najvýznamnejšou etapou TQM je vytvorenie podnikovej stratégie a špecifikácie strategických operácií. TQM je postavené na realistickej diagnóze slabých a silných stránok podniku pri dosahovaní kvality a na správnom odhade nákladov. Vytvorenie konkrétneho programu TQM pre podniky.