Poradci v řízení: Pomocníci nebo šarlatáni? 2. - Čakrt, M.
Vývoj poradenstva a manažérskych konzultácií postupoval od autorov pohybových a časových štúdií. Záverom 60. rokov došlo k nástupu veľkých, pôvodne finančných a účtovných firiem. V roku 1974 bola u nás zrušená posledná poradenská organizácia. Klasifikácia poradcov: poradcovia v oblasti stratégie, poradcovia na riadenie ľudských zdrojov, tradiční poradcovia.