Vysoké Tatry - úvahy včerajška a problémy dneška. - Zelinová, D.
Poznámky k doterajšiemu vývoju územných plánov v oblasti Vysokých Tatier. Filozofia koncepcie ÚPD Vysokých Tatier v súčasných nových podmienkach. Požiadavky na koncipovanie obsahu dokumentu. Zásady a podmienky ekologickej stability kvalifikované v zónach - kultúrnej krajiny, lesa, vysokohorskej zóny.