Instrumenty stymulacji dzialalnosci badawczo-rozwojowej malych i srednich przedsiebiorstw. - Mamcarz, H.
Priame a nepriame nástroje štátu na stimulovanie výskumu a rozvoja. V SRN medzi nepriamymi nástrojmi sú to najmä stimulácie vzniku a rastu malých a stredných podnikov. Prídavky na osobné náklady. Nástroje výskumnej kooperácie a transféru technológie. Nepriame špecifické nástroje. Osobitné nástroje stimulujúce vznik nových podnikov.