Politika narodonaselenija i zanjatosti v KNR. Opyt druzej. - Kurbatov, V.
Od r. 1949 sa v ČĽR dvojnásobne zvýšil počet obyvateľstva. Kontrola a regulácia pôrodnosti sa stali základom hospodárskej politiky. Hlavné opatrenia populačnej politiky. Obrovské rezervy pracovnej sily. Disproporcia medzi rastom pôrodnosti a relatívne nízkou úrovňou vedy, techniky, vzdelanosti a kultúry. Riešenie problému zabezpečenia obyvateľstva prácou a hlavne zamestnanosti poľnohospodárskeho obyvateľstva je zložité. Export pracovnej sily ako jeden z prostriedkov riešenia.