<The> human development index - a new development indicator? - Trabold-Nübler, H.
Kritika uplatnenia indexu rozvoja človeka, vypracovaného v rámci Programu rozvoja OSN, ktorý má zvýšiť dôraz na blahobyt človeka oproti kritériu pokroku národnej ekonomiky. Navrhuje sa modifikovaná verzia indexu na odstránenie niektorých jeho nedostatkov.