Změny venkova očima venkovského obyvatelstva. - Trnková, V.
Výsledky dvoch výskumov pohľadu obyvateľov vidieka na jeho rozvoj po nástupe trhového hospodárstva, ktorý realizoval Výzkumný ústav ekonomiky zemědělství a výživy Praha v r. 1990. Dopad prechodu na samosprávu a privatizáciu na vidiecky priestor. Hlavné dôvody nezáujmu o súkromné hospodárenie v poľnohospodárstve.