Ekonomie: základní pojmy a problémy. Úvod do tržní ekonomie. Podnikatelské minimum. - Havel, J.
Význam ekonomickej teórie pre riešenie ekonomických problémov. Každá ekonomika musí riešiť základné otázky - čo vyrábať, ako vyrábať a ako rozdeľovať produkt. Podľa spôsobu riešenia týchto otázok sa rozlišujú jednotlivé ekonomické systémy ako rôzne spôsoby organizácie spoločnosti. Podstata modernej trhovej spoločnosti a základných ekonomických pojmov. Dôvody a ciele ekonomickej reformy.