Potreba štátnej politiky v oblasti informatizácie. - Klas, Antonín
Význam informácií v rozvoji spoločnosti a informačnej techniky v akcelerácii inovácií. Dôležitosť informatizácie pre rozvoj národného hospodárstva SR. Informatizácia by sa mala stať predmetom štátnej politiky, uplatňovanej prostredníctvom Národného programu informatizácie SR. Chrakteristika hlavných cieľov programu a najdôležitejších vedecko-výskumných okruhov programu. Úlohy orgánov štátnej správy a spolupráca medzi vládami SR, ČSFR a ČR v rozvoji informatizácie.