Ob istoričeskom meste tovarnogo proizvodstva pri socializme. - Tronev, K.
Skúmanie protirečení medzi bezprostredne súkromnou a sprostredkovane spoločenskou prácou v kapitalizme a sociálno-ekonomického obsahu práce v socializme. Analýza uzlových bodov socialistických výrobných vzťahov. Výrobné vzťahy majú tovarovú formu, ale nie sú vo svojej podstate tovarovými. Závery vychádzajú z analýzy protirečenia medzi konkrétnou a abstraktnou prácou a medzi súkromnou a spoločenskou prácou.