Monetarismus. - Izák, Vratislav
Monetarizmus je teória, ktorá sa opiera o dominantný vplyv zmien v ponuke peňazí na vývoj nominálneho národného dôchodku. Spája peňažnú teóriu s peňažnou politikou. Formulácia hlavných tvrdení monetaristov.