taylori elvek, a strukturális alkalmazkodás és a japán példa. - Szamuely, L.
Taylorizmus a fordizmus v novom poňatí vo svetovej výrobe od konca 70. rokov. Organizácia práce a výroby, pružné prispôsobenie sa potrebám trhu, optimálne riešenie nezamestnanosti - požiadavka modernej ekonomiky. Príklad japonského priemyslu a jeho rozmachu vďaka presnej organizácii práce. Postoj zamestnancov k svojmu podniku, sústavné vzdelávanie a rekvalifikácia. Príklady z ďalších európskych ekonomík, potreby a možnosti maďarského hospodárstva.