Service industries, two-working spouse families, and the distribution of earnings in metropolitan areas. - Nord, S.
Analýza, ktorej výsledky ukazujú, že zamestnanosť v oblasti služieb spôsobuje nerovnosť zárobkov. S rastom relatívnej zamestnanosti obyvateľstva v službách narastá nerovnosť individuálnych zárobkov, ale s rastom koncentrácie zamestnanosti klesá rozdiel v zárobku medzi mužom a ženou.