System plac w firmach japonskich - Lipecki, J.
Japonci sú odmeňovaní podľa počtu odpracovaných rokov v podniku, vzdelania a veku. Jednou z čŕt odmeňovania je doživotné zamestnanie. Štruktúra platov. Rozdiely v odmeňovaní, v sociálnych dávkach a dôchodkoch oproti západnému svetu. Najväčšie tempo rastu produktivity práce, v technickom pokroku a modernizácii výroby.