Podmienky práce, pracovné podmienky a pracovné prostredie. - Demko, P.
Pokus vyhraniť charakteristiku a obsah pojmov týkajúcich sa človeka v pracovnom procese. Chápanie "podmienok práce" ako súhrnu predpokladov práce, "pracovných podmienok" ako súhrnu činiteľov, ktoré bezprostredne ovplyvňujú pracovný proces, ale predovšetkým samotného človeka, "pracovného prostredia" ako najvýznamnejšieho faktora pracovných podmienok, ako toho, čo obklopuje prvky pracovného procesu v danom priestore a čase.