Problémy zamestnanosti v poľnohospodárstve na Slovensku. - Buchta, Stanislav
Výsledky empirického výskumu zamestnanosti a tvorby nových pracovných príležitostí na vybranom súbore 238 poľnohospodárskych podnikov. Výskum ukázal znižovanie zamestnanosti v poľnohospodárstve, nezodpovedajúce vytváranie nových pracovných príležitostí, diferencovanosť názorov podnikov na tvorbu nových pracovných príležitostí a negatívne názory poľnohospodárskych podnikov na výchovu vlastného učňovského dorastu.