Nezaměstnanost u nás a v ES. - Tomeš, J.
Nezamestnanosť v krajinách ES (v polovici r. 1990 8,3 perc.) prevyšuje úroveň nezamestnanosti v ČSFR - v ČR 3,1 perc. a v SR 4,6 perc. Rozbor štatistických údajov o nezamestnanosti v jednotlivých štátoch ES. Porovnanie miery nezamestnanosti medzi regiónmi vykazuje zvýšenie jej variability. Výrazná diferenciácia medzi jednotlivými štátmi a regiónmi jestvuje v nezamestnanosti žien a mladých ľudí. V miere nezamestnanosti v Európe je ČSFR na 5.-6. mieste.