Nezaměstnanost: názory a postoje veřejnosti. - Večerník, Jiří
Podľa výskumu uskutočneného Sociologickým ústavom ČSAV v júni 1991 kladú skúmané osoby boj proti nezamestnanosti spolu s infláciou na prvé miesta medzi úlohami, ktoré by mala vláda riešiť. Rastúca nezamestnanosť vyvoláva rastúce obavy vo všetkých vekových kategóriách. Väčšina respondentov má názor, že podpora v nezamestnanosti by mala byť minimálna, aby sa každý snažil nájsť si zamestnanie. Rozdiely v názoroch respondentov podľa úrovne vzdelania.