Niektoré problémy podpory v nezamestnanosti u nás i v zahraničí. - Barancová, Helena
Pri aplikácii nedávno prijatého komplexu nových právnych úprav predpisov o zamestnanosti, vrátane hmotného zabezpečenia uchádzačov o zamestnanie, sa zisťujú niektoré nedostatky tejto úpravy. Ide napr. o zneužívanie podpôr v nezamestnanosti, nediferencovanosť doby poskytovania podpory podľa dĺžky predchádzajúceho zamestnania, neoptimálnosť právnej konštrukcie vhodného zamestnania, odmietnutie ktorého oprávňuje podporu odňať. Možné cesty zdokonaľovania právnej úpravy podľa zahraničných skúseností.