Čiastočný pracovný úväzok a zníženie nezamestnanosti v zahraničí. - Barancová, Helena
Pracovné pomery na čiastočný pracovný úväzok dopĺňajú na trhu práce iné netypické formy zamestnania. Znižujú nezamestnanosť. Vo vyspelých krajinách sa vyznačujú výraznou podporou štátu. Rôzne formy ingerencie štátu do tejto oblasti. Príklady Belgicka, Francúzska, Talianska, Japonska, Španielska. Definícia a obsah čiastočného pracovného času.