Polityka regionalna i strukturalna megadostosowania w Polsce. - Prud'homme, R.
Hlavným cieľom regionálnej politiky v Poľsku, na rozdiel od väčšiny krajín OECD je znížiť medziregionálne disproporcie v oblasti príjmov, výroby a nezamestnanosti. Päť základných deformácií centrálneho plánovania. Tri dramatické dôsledky deformácií: nízka úroveň rozvoja, nízka úroveň ekológie a nedostatočné perspektívy na budúcnosť. Päť strategických premien v ekonomike a ich realizácia. Regionálne dôsledky štruktúrnych zmien. Ciele a nástroje regionálnej politiky.