Zvláštní hospodářské zóny ve světě. 3. Čína, Jugoslávie, země východní Evropy a ZSSR. - Hrušková, O.
História vzniku zvláštnych hosp. zón v Číne. Situácia v Číne a problémy prevádzky zón. Nejednoznačný efekt zón v Číne. Legislatívny rámec zvláštnych hosp. zón v Juhoslávii a formy financovania v týchto zónach. Prehľad zvláštnych hosp. zón v Bulharsku, Poľsku a Rumunsku.