Výrobní družstva nepotřebují transformaci. - Husník, S.
Odsúdenie prebiehajúcej prípravy likvidácie družstiev. Argumenty proti likvidácii. Výrobné družstvá nevznikli ako produkt socializmu, majú predpoklady plniť úlohu prospešného tretieho stavu, pracovná morálka bola nad celospoločenským priemerom, nezabezpečený odbyt nejestvoval, majetok družstva je vytvorený prevažne z výsledkov práce poslednej generácie družstevníkov, odovzdávali vysoké dôchodkové dane atď.