Nalogi. - Semenov, V.
V prestavbe sovietskej ekonomiky sa zvyšuje úloha daní ako nástroja pôsobenia štátu na rozvoj trhových vzťahov. Tento nástroj môže zabezpečiť efektívnosť reformy z pozície stabilizácie spoločnosti a podpory sociálnej spravodlivosti. Vývoj priamych i nepriamych daní v ZSSR, ich úlohy vo formovaní štátneho rozpočtu. Prijatie progresívneho zdanenia dôchodkov občanov v r. 1990. Štátny rozpočet a zdanenie podnikov.