Spotrebné dane. - Šťavinová, A.
Sústava nepriamych daní tvorí daň z pridanej hodnoty a spotrebné dane. Spotrebné dane porušujú rovnosť vytváranú daňou z pridanej hodnoty. Spotrebné dane odvádzajú výrobcovia a prví dovozcovia. Uplatňovanie spotrebných daní na čs. území v minulosti a charakteristika navrhovaného systému.